HISTÒRIA DEL FESTIVAL

El Concurs de Curtmetratges de Quart de Poblet naix en 1984, a iniciativa de l’Associació Terra Culta, un grup de joves aficionats al cine que inicien la seua activitat  en 1982 organitzant jornades de cine, cinefòrums i activitats al voltant de la cinematografia.

Posteriorment, l’esmentada associació es va disoldre, siguent el mateis ajuntament qui decidirà assumir la continuïtat del festival.

Actualment, és la recent formada associació Cremant Muses juntament amb l’Ajuntament de Quart de Poblet qui s’encarrega de l’0rganització del festival.

L’àmbit del Concurs és, des dels seus inicis, la Comunitat Valenciana, característica que encara que el defineix.

El format utilitzat en un principi va ser el Super-8, i més tard es va incorporar el vídeo. El pas del temps i en conseqüuència el respectiu desenvolupament de les noves tecnologies han espentat al festival a introduir una nova secció dedicada als més joves del municipi: el Concurs de Curts per mòbil. 

Uns anys després, el 1989, a petició dels joves participants, es convoca el  Concurs de Guions per a Curtmetratges, igualment d’àmbit valencià, que avança de forma paral·lela al concurs de curts i cada any rep un major nombre de participants.

La trajectòria del Concurs va ser reconeguda en 1992 pel Comité Organitzador de “Cinema Jove’92 “que li va atorgar el “Premi Especial Cinema Jove” per la seua destacada tasca en la promoció del cinema independent i amateur entre els joves de la Comunitat Valenciana.

El Concurs de curtmetratges s’estructura en 3 seccions: ficció, animació i documental.

Amb la celebració del XXV aniversari en 2008, s’ha donat un nou impuls al concurs amb activitats paral.leles com cursos gratuïts o de preu mínim, xarrades amb l’equip d’alguns curtmetratges en producció i presentacions de nous curtmetratges.  La joventut de la població, molts d’ells futurs cineastes, participa activament a Quartmetratges atorgant el Premi Públic Jove.

Els concursos pretenen ser bàsicament un lloc d’encontre per als joves valencians interessats en el món de la imatge, creant un espai d’encontre on fomentar la creativitat i l’intercanvi de coneixements. Aquest certamen proporciona una visió específica del cinema valencià i afavoreix la difusió del mateix.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s